top of page

Szeretettel várjuk Látogatóinkat, a hét minden napján 09 órától 18 óráig

Tisztelt Látogatónk!

 

Köszöntjük Önt a Csigó Malomban.

Ezen a helyen a történelmi dokumentumok szerint, már az 1200-as évektől kezdődően vizimalom majd gőzmalom állt itt, amelyet az államosítást követően takarmánykeverő üzemmé alakítottak át. Működése 2002-ben szűnt meg. A malom emlékét így már csak az épület neve és a falak őrzik.

A jelenleg látható épület az 1980-as évektől kezdődően műemlék. A főépületet 1867-ben Csigó István építtette fia, Csigó Pál részé-re. A műemléki Csigó Malom név az építtető nevéből ered.

Jelenleg a főépülethez tartozó öt hektárnyi ingatlanon további épületek, raktárak találhatóak. Építéskor az elegáns, klasszi-cista stilusú kiskastélyra emlékeztető föépület bal szárnyában a malom, jobb szárnyában a Csigó család lakása kapott helyet. 1929-ben tűz ütöttki a malomban és a magtár valamint a tetőszerkezet leégett, az épület súlyosan megsérült, így a most látható épületmagán viseli az 1929-es tűzvész szomorú nyomait.

Az épület jelenleg magántulajdonban áll. A tulajdonosok saját erőből folyamatosan tatarozzák, mentik a múlt megmaradt értékeit.

A Csigó Malom 2010-től kezdően a funkcióváltás eredményeként egy kulturális, művészeti és kereskedelmi központtá vált. Szellemi élményt és vásárlási lehetőségeket ötvöző helyszínként épült be a Balaton-felvidék idegenforgalmi kínálatába.

A hely szelleméhez illeszkedő antikvitás - bútor, festmény, szőnyeg, porcelán és más szép tárgyak gyüjteménye tekinthető,

illetve vásárolható meg itt. 

Az egész évben, minden nap nyitva tartó Stílus Galéria szeretettel várja látogatóit.

 

 

A Csigó Malom bemutatása...
Riport Bartunek Katalinnal.
Örök eladási szerződés 1864

Örök eladási szerződés 1864

Örök eladási szerződés 1864

Örök eladási szerződés 1864

Örök eladási szerződés 1864

Örök eladási szerződés 1864

Adásvételi szerződés Anno 1864.

bottom of page